Parfum ontwikkeling & selectie

SmartNose verzorgt professionele geurselectie- & geurontwikkelingstrajecten.

Parfum selectietraject

Tijdens een parfum selectietraject, kijken en ruiken we samen met de klant in het uitgebreide geurspectrum bij SmartNose op locatie. Dit gebeurt op basis van een uitgebreide geurbriefing en uitleg van de specifieke toepassing. We bepalen op basis daarvan welk parfum het beste aansluit op de vraag, de uiteindelijke toepassing en de doelstelling. Vervolgens bepalen we samen welke applicaties en toepassingen met het parfum worden ontwikkeld. Een specifieke toepassing kan bijvoorbeeld geurend drukwerk zijn, geurbeleving in de winkel, een parfumlijn, of een geurende premium.

Parfum ontwikkelingstraject

Voor specialistische aanvragen wordt een geur speciaal op maat ontwikkeld. Dit betekent dat er een specifiek parfum op basis van de aanvraag en een uitgebreide briefing, omschrijving en doelstelling wordt gecreëerd door een parfumeur. Zo kan de doelstelling bijvoorbeeld de ontwikkeling van een Corporate Idenity geur zijn, ten behoeve van de merkherinnering bij de consument.

Na de geurbriefing worden drie unieke parfums samengesteld, ontwikkeld en voorgesteld aan de klant. Deze worden altijd een in samenspraak met de klant geëvalueerd ten behoeven van verbetering. Indien nodig wordt het parfum aangepast en geoptimaliseerd. Het traject bestaat vaak uit meerdere rondes inclusief een workshop in nauwe samenspraak met de klant.

De geur kan vervolgens in verschillende producten voor het merk worden ingezet. Denk voor de mogelijke toepassingen van de geur aan: geurend drukwerk, geurende premiums, producten en give-aways, geurverspreiding en in-store geur applicaties zoals een Point of Sale schap display.

Het is daarbij mogelijk om professionele geur-effectmetingen te doen met behulp van:

  • Panel onderzoek
  • Geur evaluatie rondes
  • Klanten sessies

Wetenschappelijke effectmetingen worden gedaan in samenwerking met zusterorganisatie Senta Multisensory Concepting.

Op deze manier wordt een parfum ontwikkeld dat perfect aansluit op het gewenste product, het merk of de dienst.

Klik hier voor meer informatie


SmartNose, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@smartnose.nl, Telefoon: +31 33 461 7355
Kvk: 30138314 BTW nr.:NL805475746B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2018 Alle rechten voorbehouden